پیمانکار نیلینگ

اجرای پروژه های نیلینگ و انکراژ توسط شرکت شیلاو خاورمیانه

اجرای نیلینگ و انکر Nailing Implementation

با افزایش تراکم در عرصه های محدود و در نواحی پر تراکم شهری بر تعداد طبقات زیر زمینی وعمق گودبرداری افزوده گشته است گسترش روز افزون شهرها و نیاز به فضاهای کار وسکونت از یک طرف وافزایش شدید قیمت زمین در شهرها و از سوی دیگر ضرورت استفاده حداکثری از زمین باعث گشته که احداث ساختمان های مرتفع اداری، تجاری ومسکونی با طبقات متعدد در زیر زمین اجرا گردند از این رو با افزایش عمق گودبرداری،خطرات ناپایداری وگسیختگی دیواره های گودبرداری به شدت افزایش می یابد.


نیلینگ (میخکوبی) در توده خاک شامل میلگرد هایی است که با فاصله نزدیک اجرا  و متعاقبا با دوغاب پوشانده می شوند. هنگامی که پروسه اجرای نیل ها از بالا به پایین اجرا گردیـــد برای همبستگی بهتر نیل ها یک دیواره بتنی مسلح در سطح خاکبرداری اجرا می گردد.

نیلینگ در خاک به طور معمول در پایداری شیب های طبیعی و خاکبرداری ها کاربرد دارد و به علت نحوه اجرای آن که از بالا به پایین می باشد نسبت به دیگر روش هادارای مزیت می باشد.

برخی از کاربردهای این روش عبارتند از:

  • مهار گود برداری
  • پایدار سازی شیروانی های مصنوعی و طبیعی
  • تقویت وتعمیر سازه های نگهبان موجود که دچار زوال شده اند
  • جایگزین مناسب برای سیستم خاک مسلح وشمع در جا وزمین مهار

مراحل اجرای  پایدار سازی گود:

1.خاکبرداری

تا عمق 1 الی 2 متر با توجه به توانایی خاک درپایدار ماندن بدون مهار برای مدت زمان 24 تا 48 ساعت می باشد. پهنای خاکبرداری باید به حدی باشد که براحتی بتوان تجهیزات لازم جهت حفاری را نصب نمود.

2. حفاری گمانه ها جهت نصب نیل  

گمانه ها باید به طول ، قطر  ، جهت و فواصل معیـــنی بر اساس مراحل تعیین شده ایجاد گردند.

3. نصب نیل ها و تزریق دوغاب سیمان

نیل ها در گمانه های حفر شده جای می گیرند . نیل ها به طور رایج تو پر می باشند، اگرچه نیل های توخالی فولادی نیز اجرا می گردند.

برای آن که نیل ها به خوبی توسط دوغاب احاطه شوند قطعاتی جهت نگه داری فواصل بین نیل ها و دیواره داخلی گمانه ها بر روی نیل ها تعبیه گشته است. لوله های تزریق (tremie) نیز در همین زمان به داخل گمانه ها هدایت می شوند.

زمانی که محافظت در برابر خورندگی و فرسایش ضروری باشد از پوششهای موج دار پلاستیکی استفاده می شود که از خورندگی بیشتر نیل ها می کاهد. سپس گمانه ها توسط لوله های تزریق با ملات پر می گردد.

دوغاب ریزی  توسط فشار جاذبه و یا با فشار اندکی اجرا می گردد. اگر ميله هاي توخالي خود حفار به كار روند (فقط برای سازه های موقت) حفاری و تزريق در يك مرحله از عمليات صورت می گيرد.

قبل از اجرای گام چهارم (اجرای پوسته) نوارهای زهکشی ژئوکمپوزیت بر روی نمای سطح خاکبرداری در بخشهای میانی در مجاورت مکان هایی که نیل گذاری شده اجرا می گردند.

نوارهای زهکشی لوله شده در پاشنه خاکبرداری اولیه برای نصب در مرحله بعد باقی می ماند. نوارهای زهکشی می بایستی تا انتهای دیواره ادامه یافته و آب را به پاشنه نهایی انتقال داده و در نهایت آن را توسط پاشنه زهکشی به خارج از خاکریز برساند.

4. اجرای شاتکریت (shotcrete Facing)

پوسته موقت برای ایجاد تکیه گاه و مهار  سطح خاکبرداری قبل از مراحل بعدی حفاری اجرا می گردد. رایج ترین دیواره موقتی که اجرا می شود شامل یک لایه مسلح کننده سبک به همراه لایه شاتکریت به ضخامت 100 میلی متر (4 اینچ) می باشد.

مسلح کننده شامل شبکه ای از مش میلگرد جوش داده شده می باشند که تقریبا در وسط ضخامت شاتکریت اجرا می شوند. طول مش به گونه ای بايد باشد كه حداقل يک چشمه كامل شبكه با پانل بعدی هم پوشانی برقرار كند. در طی مرحله بعدی صفحات باربر بر روی سر نیل ها بر آمده از گمانه ها نصب می گردند.

سپس نیل ها به آرامی وبا فشار کمی به لایه تازه بتن ریزی شده پرس می شوند. مهره شش وجهی و واشرها متعاقبا بر روی سر نیل ها بر صفحه باربر محکم نصب می گردند.


اگر لازم باشد ممکن است تستهایی بر روی نیل های اجرا شده برای اندازه گیری جابه جایی و اثبات ظرفیت باربری قبل از پروسه حفر خاکبرداری بعدی صورت پذیرد.

قبل از شروع پروسه بعدی خاکبرداری منطقه بتن پاشی شده باید حداقل به مدت 72 ساعت  و یا دست یافتن به مقاومت فشاری 3 روزه (به طور نمونه 10.5 مگا پاسکال) به  خوبی حفاظت شود.

5. احداث تراز های بعدی خاکبرداری

گام های اول تا چهارم برای پایداری خاکریز اجرا می شود. در هر مرحله از خاکبرداری نـــوارهای عمودی زهکشی تا پایین خاکـــریز ادامه پیدا می کنند. پانل جدیدی از مش متعاقبا برای یک لایـــه همپوشانی کامل اجرا می گردد. شاتکریت های موقــت اجرا شده به وسیله اتصالات سرد به شاتکریت قبلی خاکبــرداری شده متصـــل می گــردد.

در انتهای خاکبرداری نوارهـــای زهکشی در پاشنه خاکریز جمـــع می شوند و پاشنه زهکــش دیـــواره را تشکیل می دهند. گام های مختلف دیگری نیز ممکن است با توجه به نوع و شرایط پروژه ضروری باشند.

برای مثال در حالتی که پایداری شیب در اثر خاکبرداری ناپایدار و بحرانی گردد شاتکریت ممکن است بلا فاصله بعد از هر مرحله خاکبرداری و قبل از حفر گمانه ها و نصب نیل ها اجرا گردد.


فعالیت های شرکت شیلاو خاورمیانه در زمینه پایدارسازی گود به شرح زیر می باشد:

1- طراحی، نظارت و اجرای پایدارسازی گود به روش نیلینگ و انکر

2- طراحی، نظارت و اجرای پایدارسازی ترانشه به روش نیلینگ و انکر

3- طراحی، نظارت و اجرای پایدارسازی گود به روش سازه خرپایی

4- طراحی، نظارت و اجرای پایدارسازی گود به روش دیوار دیافراگمی

5- طراحی، نظارت و اجرای پایدارسازی گود به روش سپرکوبی

6- طراحی، نظارت و اجرای پایدارسازی گود به روش شمع سکانت

.


آخرین پروژه ها


سایر خدمات

دستورالعمل اجرای ستون های جت گروتینگ توسط شرکت مهندسی شیلاو خاورمیانه
دستورالعمل اجرای ستون های اختلاط عمیق خاک توسط شرکت مهندسی شیلاو خاورمیانه
دستورالعمل اجرای میکروپایل باربر و تحکیمی توسط شرکت شیلاو خاورمیانه
دستورالعمل اجرای ستون های سنگی - ستون شنی توسط شرکت مهندسی شیلاو خاورمیانه
دستورالعمل اجرای شمع درجا توسط شرکت مهندسی شیلاو خاورمیانه
دستورالعمل اجرای شمع کوبشی توسط شرکت مهندسی شیلاو خاورمیانه

نظرات بسته شده است.