نگاهی جامع بر منشأ پیدایش انواع ترک های ساختمانی
ازجمله تخصص هایی که هر مهندس عمران و معماری باید به آن اشراف داشته باشد، آشنایی با منشأ پیدایش ترکهای ساختمانی و روشهای ترمیم و تعمیر ترک و یا تقویت اعضای ترک خورده است، تا بتواند در مواقع حساس از بروز خسارت و خرابی های بیشتر جلوگیری نماید، منابع موجود بر ترکهای اعضا و سطوح بتنی ت، در این مقاله تلاش شده تا تمامی انواع مودهای ترک های ساختمانی با هر الگوی انتشار، ازنظر علت پیدایش بررسی و در خصوص اثرات زیا نبار آ نها در صورت تداوم در ساختمان بحث شود، ازآنجاییکه ارائه روشهای ترمیم و تعمیر ترک و تقویت اعضا منجر به طولانی شدن مطلب میشود، در فرصتی دیگر ارائه خواهد شد.
فهرست مطالب:
1- تعریف ترک و شکست و اهمیت شناخت ترک ها
2- منشأ پیدایش انواع ترک ها با الگوی انتشار افقی برسطوح
3- منشأ پیدایش انواع ترک ها با الگوی انتشار عمودی
5- ترک های چندوجهی (پوست ماری) یا خطوط موازی و ترک های سطوح بتنی، کف و …
6- علل پیدایش تر ک های ایجاد شده در کف ها
مقدمه (ترک های ساختمانی)
ترک های ایجاد شده در هر ساختمان میتوانند معرف ضعف در ظرفیت باربری اسکلت ساختمان و استحکام آن باشد و یا ممکن است در اثر عواملی مانند نشست خاک بوده و نشان دهنده شرایط خطرناک ساختمان باشد، اما در بیشتر موارد علل پیدایش ترکها که ظاهر نامطلوبی هم دارند از نظر ایستایی ساختمان خطرناک نیستند و منشایی غیر از نشست پی ساختمان دارند. بنابراین برای جلوگیری از خسارت محتمل ناشی از انتشار این ترکها و بخصوص کم کردن بار روانی ساکنین شناخت ماهیت ترکها و پیشگیری از گسترش آنها برای تمامی مهندسین ضروری است.
جمع بندی موضوع:
در این فرصت تلاش شد تا منشأ پیدایش مهمترین الگوهای ترک روی سطوح بتنی و غیر بتنی ساختمان بیان شود و اما با تمام الگوهای ترکی که تا اینجا مشاهده کردید باز ممکن است با مود جدیدی مواجه شویم که علل پیدایش آن چیزی به غیر از عوامل عنوان شده باشد بنابراین دامنه انواع ترکها بدون انتهاست و شناخت بیشتر نیازمند تجربه و تحقیق چندین ساله دارد. بدون شک یکی از مهمترین بخشهای مطالعه ترک پایش آن و آشنایی با انواع ترک سنج ها و ارائه راه حلهایی جهت ترمیم تعمیر و یا تقویت آنهاست که در فرصتهای آینده به آن پرداخته خواهد شد.