انواع ترک بنایی در دیوارهای ساختمانی
در اثر شکست دیوارهای باربر و نشست آنها طاقهای پوشش نیز نشست میکند و در امتداد تیرهای پوشش، ترک هایی ایجاد می شود. در بعضی موارد که شکست ها همراه با نشست است، درطاق پوشش ترک های فرعی به صورت مورب به وجود می آید. این ترک ها در اندودهای سطحی چشمگیر است. در این صورت ترک ها را باید کاملاً باز کرد و اطراف آنها را عمق بیشتری داد تا عمل تعمیر و لکه گیری با قسمت های قبلی كاملاً پیوند بخورد و یکپارچه شود. محل ترک ها را پس از مرطوب کردن با گچ و خاک اصطلاحاً « تیزون » پر می کنیم و ترک ها را میگیریم. سپس سفید کاری آن را انجام می دهیم.
توجه: در بعضی موارد ترک های به وجود آمده در سقف به حدی است که تعمیر آنها امکانپذیر نیست. در این صورت، اگر رنگ سقف روغنی باشد، آن را با چراغ پریموس دستی می سوزانیم و سپس با کاردک، رنگ های سوخته را از سطح کار بر می بر می داریم و سطح اندود رخم زده شده را سفید کاری می کنیم.
پیشگیری رطوبت بالا رونده
چنانچه دیوار بنا قیر اندود نشده باشد و یا به علل گوناگون قیر اندود آن معیوب اجرا شده باشد و به علت چکه کردن از لوله و یا هر علت دیگر ممکن است رطوبت از سطح پی و کرسی چینی به مرور زمان به طرف بالا بکشد و سبب اشکالات اساسی و ظاهری شود. اشکالات ظاهری ممکن است سفیدک زدن شوره زدن پوسته کردن ورقه شدن کپ کردن و با طبله شدن گچکاری واندود باشد. در این صورت امکان خالی شدن پای دیوار وجود دارد که خطرناک است از نظر بهداشتی نیز عوارض ناگواری وجود دارد که به مرور زمان پیش می آید. اگر پیشرفته ای باشد، در اثر رطوبت حالت خمیری پیدا می کند که به مرور زمان باعث نشست ساختمان نیز می شود.