طراحی، نظارت و اجرای آزمایش شمع

این مخزن برابر استانداردهای رایج حفاری به صورت مخازن استاندارد قابل حمل و نقل هستند. حجم حوضچه دوغاب بنتونیت باید به مقداری باشد که توانایی تامین گل حفاری مورد نیاز برای دستگاه­ های در حال حفاری را داشتـه باشد. کلیه اتصالات و پمپ­ های لازم جهت ساخت و عمل آوری بنتونیت در درون و بر روی این مخازن تعبیه شده است. با توجه به شرایط حاکم در کارگاه ­ها و اجتناب از استفاده مستمر از پمپ حتی المقدور سعی می شود که انتقال دوغاب بنتونیت به داخل چاه ­های حفاری شده به صورت ثقلی انجام شود.

ساخت تاسیسات گل حفاری با شرایطی که ذکر شده می بایست دارای مشخصات ذیل باشد:

  1. حوضچه ساخت گل حفاری  از بلوک بتنی ساخته شده و در فواصلی در پشت دیــــــــوار جهت پایدار نمودن آن در مقابــل فشار هیدرواستاتیــک گل حفاری می بایست با بلــوک بتنی به صـــورت پشت بنــــد تقویــت گردد و پس از احداث با ریختن مصالح در پشت دیواره از تخریب آن ممانعت شود . سطح داخلی حوضچـــــه ساخت بنتونیت می بایست دارای لایه پلاستر سیمان بوده و ترجیحا بهتر است که جدار داخلی آن جهت جلوگیری از نشت آب قیراندود گردد.
  2. حوضچه عمل آوری گل حفاری به همان ابعاد و مشخصات حوضچه ساخت در مجاورت آن به گونه ­ای احداث می­ گردد که محتویات حوضچه ساخت گل حفاری، به صورت ثقلی به وسیله یک لوله گالوانیزه 6 اینچ دارای شیر فلکه در حوضچه عمل آوری تخلیه می گردد.
  3. در مجاورت حوضچه ساخت گل حفاری، می­بایست یک سکو با ابعاد کافی جهت تخلیه کیسه ­های بنــــتونیت و دپوی آن در مجاورت محل استقرار مالاکسور احداث گردد. حوضچه ساخت گل حفاری می ­بایست در محلی احداث گردد که امکان دسترسی راحت تریلی حامل کیسه­های بنتونیت به مجاورت آن فراهم باشد.

بنتونیت ساخته شده و عمل آوری شده می ­بایست به وسیله لوله 6 اینچ که در کف حوضچه عمل­آوری تعبیه شده ­است با پمپ به محل حفاری شمع هدایت گردد.

نظرات بسته شده است.