اشکالات اجرایی در سقف بتنی


بازگشت به فهرست مطالب


سقف را میتوان از قسمتهای مهم یک سازه به شمار آورد؛ زیرا باید وزن متناسبی داشته و بتواند نیروهای وارده را تحمل کند؛ درنتیجه باید مقاوم بوده و فاقد اشکالات اجرایی باشد. در ادامه اشکالات اجرایی مربوط به سقف بتنی را نام بردیم:

1.7. عدم اجرای صحیح آرماتور حرارتی

گاهی اوقات دیده میشود که آرماتور حرارتی در یونولیت فرورفته و یا چسبیده به بلوک اجرا میشود؛ که در این حالت کارایی خود را ازدست‌داده و باعث ایجاد ترک‌خوردگی سقف ناشی از حرارت و جمع شدگی میباشد. اطراف آرماتورهای حرارتی بایستی با بتن سقف دربر گرفته شود.

2.7. استفاده از بلوک با نوع و ابعاد غیراستاندارد

به علت استفاده از بلوک بی‌کیفیت یا با طول کم باعث میشود که بتن به داخل بلوکها نفوذ کرده و وزن سقف زیاد شود.

استفاده از بلوک با طول کمتر از ۳۰ سانتی‌متر، امکان شکسته شدن بلوک را در پی دارد.

استفاده از نوع معمولی پلی استایرن منبسط شده، در ساختمان ازنظر ایمنی در مقابل آتش غیرقابل‌قبول است و باید از نوع کندسوز آن استفاده شود.

3.7. تخریب بتن پاشنه

به علت ضعف در جابه‌جایی و حمل‌ونقل تیرچه در سقف، امکان شکسته شدن و انهدام بخش هایی از بتن پاشنه وجود دارد. همچنین در مرحله انتقال تیرچه-ها از کارگاه به محل احداث ساختمان باید تدابیری اندیشیده شود تا از حرکت و برخورد تیرچه ها با یکدیگر و وسیله حمل آن، جلوگیری به عمل آید.

4.7. فاصله افتادن در بتن‌ریزی سقف

بتن‌ریزی سقف باید به‌صورت یکپارچه انجام‌شده و نباید بین بتن‌ریزی آن فاصله ایجاد شود. ایجاد فاصله زمانی بین بتن ریزی اعضای سازه ای ساختمان های بتنی باعث ایجاد اتصال سرد شده که باعث کاهش مقاومت فشاری بتن در محل اتصال دو بتن ریزی شده و احتمال بروز ترک در این ناحیه را افزایش می-دهد.

5.7. راه رفتن غیراصولی بر تیرچه ها

این‌گونه راه رفتن بر روی تیرچه ها بسیار اشتباه و خطرناک است. روش صحیح راه رفتن بر تیرچه ها آن است که پس از اجرای شمع بندی تیرچه‌ها و قرار دادن تخته بر روی آنها، به‌صورت تدریجی بر روی آن راه رفت تا بار ناشی از آن، بین تیرچه ها تقسیم‌شده و از شکستن آنها جلوگیری شود.

6.7. ساخت غیراصولی تیرچه ها

تیرچه ها در کارگاه ها تولید شده و به محل اجرای ساختمان منتقل میشود. هنگام تحویل گرفتن تیرچه ها بایستی دقت شود که این تیرچه ها با کیفیت قابل-قبول ساخته شده باشد. در تولید تیرچه های کرومیت، کیفیت جوش، فواصل جوش، اورلپ زیگزاک‌ها و رعایت گام زیکزاک ها بسیار مهم بوده و باید اصولی اجرا شود.

7.7. افزایش ضخامت دال در سقف های تیرچه‌بلوک

ضخامت معمول دال بتنی روی تیرچه ها در سقف های تیرچه و بلوک 5 سانتیمتر است. این دال بتنی علاوه برافزایش مقاومت خمشی سقف، باعث یکپارچگی تیرچه ها شده و عملکرد صلب دیافراگم را ممکن میسازد. افزایش ضخامت دال ها باعث افزایش بار مرده ساختمان شده و بار بیش‌ازحدی به تیرچه ها وارد میشود؛ که ترک‌خوردگی سقف را در پی خواهد داشت.


بازگشت به فهرست مطالب


آخرین پروژه ها


مطالب بیشتر

دستورالعمل طراحی و نظارت بر میکروپایل باربر و تحکیمی توسط شرکت شیلاو خاورمیانه
دستورالعمل اجرای میکروپایل باربر و تحکیمی توسط شرکت شیلاو خاورمیانه
انجام آزمون های باربری و سلامت (یکپارچگی) بر روی شمع ها و میکروپایل ها توسط شرکت شیلاو خاورمیانه
هزینه طراحی، نظارت و اجرای میکروپایل باربر و تحکیمی توسط شرکت شیلاو خاورمیانه
نحوه کنترل نشست و مقاوم سازی سازه های صنعتی نشست کرده توسط شرکت شیلاو خاورمیانه
نحوه کنترل نشست و مقاوم سازی ساختمان توسط شرکت شیلاو خاورمیانه
نحوه بهسازی خاک جهت کنترل روانگرایی خاک توسط شرکت شیلاو خاورمیانه
نحوه مقاوم سازی خاک دستی و استیصال از دریا توسط شرکت شیلاو خاورمیانه

نظرات بسته شده است.